Најновије

ВАГНЕРОВЦИ КРЕЋУ У УКРАЈИНУ: Иду тамо где је ризик највећи

Они који желе да оду у Украјину да учествују у непријатељствима као део приватне војне компаније Вагнер, морају да попуне формулар за повратне информације, прођу верификацију и обуку. Детаљи о избору добровољаца појавили су се на руском сајту РБК.

Припадник Вагнерове групе (Фото: јутјуб)

Припадник кримског представништва Вагнера говорио је о карактеристикама селекције за одред. Према његовим речима, пре свега кандидат мора да прође кроз филтер, који се састоји од провере свих докумената и лекарске комисије. Затим добија значку припадника приватне војне компаније и постаје један од њених припадника.

„Инструктор ће вас поново погледати, поставити питања, а онда ћете се припремати у оном правцу који сте идентификовали“, рекао је представник Вагнера. Даља обука траје недељу дана, током које припадници боље упознају своје саборце, настава им се састоји од теорије и праксе. Након добијања дипломе, добровољци се шаљу у Украјину да учествују у специјалној операцији.

„У војсци не иду сви војници по уговору да се боре у Украјину – неко ће бити одређен да поправља опрему, чува објекат и тако даље. Приватна војна компанија се, по правилу, шаље на најкритичнија места“, објаснио је у разговору за РБК Олег Криницин, директор компаније РСБ-Груп. Он је истовремено напоменуо да се губици приватних предузећа не узимају у обзир у укупној статистици.

„А ако постоје тешка подручја у којима ће много људи погинути, они могу послати приватну војну компанију на такве задатке“, објаснио је извор.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА