Najnovije

VAGNEROVCI KREĆU U UKRAJINU: Idu tamo gde je rizik najveći

Oni koji žele da odu u Ukrajinu da učestvuju u neprijateljstvima kao deo privatne vojne kompanije Vagner, moraju da popune formular za povratne informacije, prođu verifikaciju i obuku. Detalji o izboru dobrovoljaca pojavili su se na ruskom sajtu RBK.

Pripadnik Vagnerove grupe (Foto: jutjub)

Pripadnik krimskog predstavništva Vagnera govorio je o karakteristikama selekcije za odred. Prema njegovim rečima, pre svega kandidat mora da prođe kroz filter, koji se sastoji od provere svih dokumenata i lekarske komisije. Zatim dobija značku pripadnika privatne vojne kompanije i postaje jedan od njenih pripadnika.

„Instruktor će vas ponovo pogledati, postaviti pitanja, a onda ćete se pripremati u onom pravcu koji ste identifikovali“, rekao je predstavnik Vagnera. Dalja obuka traje nedelju dana, tokom koje pripadnici bolje upoznaju svoje saborce, nastava im se sastoji od teorije i prakse. Nakon dobijanja diplome, dobrovoljci se šalju u Ukrajinu da učestvuju u specijalnoj operaciji.

„U vojsci ne idu svi vojnici po ugovoru da se bore u Ukrajinu – neko će biti određen da popravlja opremu, čuva objekat i tako dalje. Privatna vojna kompanija se, po pravilu, šalje na najkritičnija mesta“, objasnio je u razgovoru za RBK Oleg Krinicin, direktor kompanije RSB-Grup. On je istovremeno napomenuo da se gubici privatnih preduzeća ne uzimaju u obzir u ukupnoj statistici.

„A ako postoje teška područja u kojima će mnogo ljudi poginuti, oni mogu poslati privatnu vojnu kompaniju na takve zadatke“, objasnio je izvor.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA