Најновије

НАЦИСТА ЈЕ СВЕ МАЊЕ И МАЊЕ - ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ: За дан ликвидирано преко 250 украјинских милитаната!

Руска војска наставља специјалну војну операцију у Украјини.

Фото: Јутјуб

Услед високопрецизног удара у граду Харкову, на територији фабрике украјинских енергетских машина, уништена су два америчка лансера вишецевних ракетних система ХИМАРС. Убијена су и 53 украјинска војника, међу којима има и страних плаћеника.

Високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага Русије у рејону града Харкова погодило је место привременог размештаја 92. механизоване бригаде. Уништено је до 200 нациста и 7 оклопних возила.

Због великих ненадокнадивих губитака у 93. механизованој бригади Оружаних снага Украјине на Харковском правцу и у 128. брдско-јуришној бригади на Запорошком правцу, долази до масовног напуштања борбених положаја и дезертерства људства ових формација у централни и западни региони Украјине.

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са ударима на војне објекте на територији Украјине.

У току дана уништена: два складишта муниције у рејонима н. Села Северск и Каленики Доњецке Народне Републике, центар за снабдевање горивом и мазивима за војну технику Оружаних снага Украјине код града Никопоља Дњепропетровске области, као и непријатељске живе силе и војне технике у 239 округа.

Поред тога, на подручју села Велики Далник Одеске области уништен је лансер америчког противбродског ракетног система Харпун.

Током контрабатеријске борбе у рејону насеља Уманское Доњецке Народне Републике, уништена је артиљеријска батерија Оружаних снага Украјине.

Такође, током дана, 8 украјинских водова МЛРС-а Град и 6 водова артиљерије и минобацача потиснуто је на ватреним положајима у рејонима насеља Суха Балка, Петривске, Водјане, Тоненкое, Курдјумовка и Дзержинск Доњецке Народне Републике.

Руски ПВО системи су током дана оборили десет украјинских беспилотних летелица у областима насеља Макејевка и Петропавловка Доњецке Народне Републике, Љубимовка у Запорошкој области, као и Червоњи Јар, Красноје, Авдијевка, Заводи, Вернопоље. и Изјум у Харковској области.

Укупно је од почетка специјалне војне операције уништено: 261 авион, 145 хеликоптера, 1.659 беспилотних летелица, 361 противваздушни ракетни систем, 4.215 тенкова и других оклопних борбених возила, 778 борбених возила вишеструког лансирања и ракетних система, 3.234 оруђа пољске артиљерије и минобацача, као и 4.621 јединица специјалних војних возила.

Шта стоји у најновијем саопштењу Кремља у вези са тензијама на Косову погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА