Najnovije

NACISTA JE SVE MANJE I MANJE - POSLEDNJI IZVEŠTAJ: Za dan likvidirano preko 250 ukrajinskih militanata!

Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Foto: Jutjub

Usled visokopreciznog udara u gradu Harkovu, na teritoriji fabrike ukrajinskih energetskih mašina, uništena su dva američka lansera višecevnih raketnih sistema HIMARS. Ubijena su i 53 ukrajinska vojnika, među kojima ima i stranih plaćenika.

Visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u rejonu grada Harkova pogodilo je mesto privremenog razmeštaja 92. mehanizovane brigade. Uništeno je do 200 nacista i 7 oklopnih vozila.

Zbog velikih nenadoknadivih gubitaka u 93. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine na Harkovskom pravcu i u 128. brdsko-jurišnoj brigadi na Zaporoškom pravcu, dolazi do masovnog napuštanja borbenih položaja i dezerterstva ljudstva ovih formacija u centralni i zapadni regioni Ukrajine.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa udarima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine.

U toku dana uništena: dva skladišta municije u rejonima n. Sela Seversk i Kaleniki Donjecke Narodne Republike, centar za snabdevanje gorivom i mazivima za vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine kod grada Nikopolja Dnjepropetrovske oblasti, kao i neprijateljske žive sile i vojne tehnike u 239 okruga.

Pored toga, na području sela Veliki Dalnik Odeske oblasti uništen je lanser američkog protivbrodskog raketnog sistema Harpun.

Tokom kontrabaterijske borbe u rejonu naselja Umanskoe Donjecke Narodne Republike, uništena je artiljerijska baterija Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, tokom dana, 8 ukrajinskih vodova MLRS-a Grad i 6 vodova artiljerije i minobacača potisnuto je na vatrenim položajima u rejonima naselja Suha Balka, Petrivske, Vodjane, Tonenkoe, Kurdjumovka i Dzeržinsk Donjecke Narodne Republike.

Ruski PVO sistemi su tokom dana oborili deset ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Makejevka i Petropavlovka Donjecke Narodne Republike, LJubimovka u Zaporoškoj oblasti, kao i Červonji Jar, Krasnoje, Avdijevka, Zavodi, Vernopolje. i Izjum u Harkovskoj oblasti.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.659 bespilotnih letelica, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.215 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 778 borbenih vozila višestrukog lansiranja i raketnih sistema, 3.234 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 4.621 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Šta stoji u najnovijem saopštenju Kremlja u vezi sa tenzijama na Kosovu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA