Најновије

СТРАХОВИТИ ГУБИЦИ ВОЈСКЕ УКРАЈИНЕ КОД ХЕРСОНА: Преко 3.500 погинулих!

Губици украјинских трупа на херсонском правцу премашили су 3.500 људи, изјавио је за РИА Новости заменик начелника администрације Херсонске области Кирил Стремоусов.

Фото: Министарство одбране Русије

Украјинске трупе су отпочеле покушаје контраофанзиве у овом правцу крајем августа. Руско Министарство одбране саопштило је да су ови напади одбијени: украјинске трупе трпе велике губитке у људству и опреми. Раније су власти региона пријавиле губитак Оружаних снага Украјине више од три хиљаде људи.

-Сада су, према нашим информацијама, украјинске трупе изгубиле већ више од 3.500 људи. Већина њих су обични људи које је кијевски режим силом мобилисао, отерао у војску и бацио у вихор рата, рекао је Стремоусов.

Према његовим речима, нема правог напредовања украјинских трупа и никада није било руских трупа у насељима за која су тврдили да су преузели контролу.

-То су села у тампон зони, објаснио је заменик начелника управе.

Немачки политиколог и новинар Грегор Шпицен позвао је Кијев да се не опушта и не радује пре времена, јер потез Руске војске према његовој процени веома личи на припремљену замку. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА