Најновије

КОСАЧОВ: Напад на ослобођене територије биће напад на Русију

Након референдума напад на ослобођене територије сматраће се нападом на Русију, изјавио је данас потпредседник Савета Федерације Константин Косачов.

Константин Косачов (Фото: РИА Новости)

„После референдума, заштита људи у овом региону неће бити наше право, већ наша дужност. Напад на људе и територије биће напад на Русију. Са свим последицама”, написао је Косачов на Телеграму, пренела је агенција РИА Новости. Истакао је да се више неће водити рачуна о мишљењу Запада.

„Признавање или непризнавање резултата референдума на слободним територијама је чисто унутрашње мишљење америчких политичара и њихових слуга, уплашених предстојећим сломом једнополарног света”, казао је Косачов.

Како је рекао, изјаве генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга и шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља потребно је да се стављају у исти кош са њиховим обећањима да се неће ширити НАТО и да је то само одбрамбени савез.

Према његовим речима, људи су важнији од мишљења оних који су себе називали непријатељима Русије, Руса, па чак и руске културе.

„Ово је њихов сопствени избор, али ми, као и становници Крима 2014. године и данас становници ослобођених територија Украјине, имамо право да сами бирамо”, нагласио је Косачов.

Представници проруских власти у самопроглашеним Доњецкој и Луганској Народној Републици (ДНР и ЛНР) у Донбасу на истоку Украјине најавили су да ће на тим територијама бити организован референдум о уједињењу са Русијом од 23. до 27. септембра.

Референдуми о придруживању Русији у Херсонској и Запоршкој области биће организовани у истом термину, преноси Танјуг.

О спремању кинеске војске за рат прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА