Најновије

ВАТРЕНА ПОДРШКА ПЕШАДИЈИ ВИШЕ НЕМА СМИСЛА: Прекинуто снабдевање украјинског гарнизона у Марјинки

Оружане снаге Руске Федерације су 16. јануара преузеле под ватрену контролу део аутопута СО51138, дуж којег су из Красногоровке обезбеђиване залихе остацима Оружаних снага Украјине у Мариинки. Тако украјинска војска више не може да обезбеди гарнизон у граду муницијом и новим људима, тврди RT.

Украјинска војска (Фото: flickr)

Како преноси RT, јединице Оружаних снага Руске Федерације уништиле су бројне ватрене положаје 79. бригаде Оружаних снага Украјине, који су се налазили на горњим спратовима вишеспратница и поткровљи приватних домаћинстава у авенији Дружба и улици Москаљевског.

Уништавање положаја постало је могуће због дуготрајног и методичног ватреног удара тенкиста и посада противоклопних система Корнет из рејона болнице за ветеране Другог светског рата, као и са депонија у источном делу. града. Ово омогућава деловима руске војске да напредују на улице Ивана Франка и Лесје Украјинке.

Такође, јединице Оружаних снага Руске Федерације су успоставиле физичку контролу над кључним транспортним рачвањем аутопута 0-0530. Током протекла два месеца, Оружане снаге Украјине, које су контролисале рачвање, спречиле су напредовање руске војске ка северозападним деловима града.

У југозападном делу Марјинке (на јужној обали реке Осикове) украјинска војска је избачена са територије фабрике за поправку гума и Николског лифта у улице Шахтјорска, Каштанова, Полиграфичка и Урожајна.

Тенкови Т-72М1 1. тенковске бригаде Оружаних снага Украјине, као и хаубице М777А2 и самоходни топови vz.77 Dana, распоређени иза депонија Кураховске централне прерађивачке фабрике, покушавају да пруже ватрену подршку украјинској пешадији овде. Међутим, у условима исцрпљености гарнизона и недостатка попуне, ватрена подршка је неефикасна, закључује се у материјалу RT.

Снимак места погибије украјинског министра унутрашњих послова погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА