Najnovije

VATRENA PODRŠKA PEŠADIJI VIŠE NEMA SMISLA: Prekinuto snabdevanje ukrajinskog garnizona u Marjinki

Oružane snage Ruske Federacije su 16. januara preuzele pod vatrenu kontrolu deo autoputa SO51138, duž kojeg su iz Krasnogorovke obezbeđivane zalihe ostacima Oružanih snaga Ukrajine u Mariinki. Tako ukrajinska vojska više ne može da obezbedi garnizon u gradu municijom i novim ljudima, tvrdi RT.

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

Kako prenosi RT, jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije uništile su brojne vatrene položaje 79. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji su se nalazili na gornjim spratovima višespratnica i potkrovlji privatnih domaćinstava u aveniji Družba i ulici Moskaljevskog.

Uništavanje položaja postalo je moguće zbog dugotrajnog i metodičnog vatrenog udara tenkista i posada protivoklopnih sistema Kornet iz rejona bolnice za veterane Drugog svetskog rata, kao i sa deponija u istočnom delu. grada. Ovo omogućava delovima ruske vojske da napreduju na ulice Ivana Franka i Lesje Ukrajinke.

Takođe, jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije su uspostavile fizičku kontrolu nad ključnim transportnim račvanjem autoputa 0-0530. Tokom protekla dva meseca, Oružane snage Ukrajine, koje su kontrolisale račvanje, sprečile su napredovanje ruske vojske ka severozapadnim delovima grada.

U jugozapadnom delu Marjinke (na južnoj obali reke Osikove) ukrajinska vojska je izbačena sa teritorije fabrike za popravku guma i Nikolskog lifta u ulice Šahtjorska, Kaštanova, Poligrafička i Urožajna.

Tenkovi T-72M1 1. tenkovske brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i haubice M777A2 i samohodni topovi vz.77 Dana, raspoređeni iza deponija Kurahovske centralne prerađivačke fabrike, pokušavaju da pruže vatrenu podršku ukrajinskoj pešadiji ovde. Međutim, u uslovima iscrpljenosti garnizona i nedostatka popune, vatrena podrška je neefikasna, zaključuje se u materijalu RT.

Snimak mesta pogibije ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA