Најновије

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ПЕТОРКОМ: Предлог није јаван (ВИДЕО)

Данас је био тежак, можда и најтежи разговор који смо имали, рекао је председник Србије Александар Вучић након завршеног састанка са међународном "петорком", коју предводе специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак и специјални представник САД за Западни Балкан Габријел Ескобар.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Како је навео Вучић "оно око чега смо сагласни јесте да замрзнути конфликт није решење и када имате замрзнути конфликт питање тренутка када ће неко да га одмрзне и када ће неодговорни појединци да уруше мир и стабилност Западног Балкана". 

Вучић је рекао да је као председник Републике Србије недвосмислено био суочен са проблемима и изазовима који би били стављени пред нашу земљу уколико се не би усагласили са предложеним планом.

Он је навео да су тражили од представника тих земаља да помогну око формирања Заједнице српских општтина која је не само обећана већ и потписана пре десет година и након тога је могућ разговор и повратак у институције.

"Спремни смо да прихватимо концепт и радимо на његовој имплементације уз одређене услове али не могу да говорим о томе јер предлог није јаван", рекао је Вучић.

Он је истакао да су западне дипломате поздравиле напредак Србије на европском путу.

"Ми смо управо обавили реформе правосуђа и све оно што смо слушали деценијама, и очекујем подршку на нашем европском путу", додао је председник.

Председник је истакао да "нису лаки дани пред нама".

"Људи треба да знају да овде нема ни лепих ни слатких разговора. Једино што могу да кажем да сам дао све од себе да чувам и шититм Србију што ћу барем још неко време наставити да чиним. Хвала", завршио је Вучић.

Председник Србије је најавио да ће у наредним данима и недељама обавити консултације са члановима Владе и скупштином о предлозима о којима је данас разговарано.

Међународну делегацију, сем Лајчака и Ескобара, чинили су и саветник за спољну политику и безбедност немачког канцелара Јенс Плетнер, саветник за спољну политику председника Француске Емануел Бон и саветник за спољну политику и безбедност премијерке Италије Франческо Тало.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА