Најновије

МОСКВА ЈЕ СПРЕМНА! Запад најављује муњевиту офанзиву Русије, огромна сила стиже на фронт

Нова масовна офанзива Русије је "неминовна", сматра амерички Институт за проучавање рата (ICW).

Извори са Запада, из Украјине и Русије сугеришу да Москва припрема "неминовну" нову офанзиву, објавио је данас амерички Институт за проучавање рата (ICW) додавши како такви извори подржавају њихову процену да је руска офанзива у наредним месецима "највероватнији развој догађаја". 

Јенс Столтенберг, главни секретар НАТО-а, рекао да "нема никаквих индикација" да се Русија спрема на мировне преговоре, и да може направити нешто скроз супротно од тога. Додао је како би Москва могла да мобилише још 200.000 војника те да наставља са набавком оружја и муниције, и то кроз домаћу производњу, али и партнерство са Ираном и Северном Корејом.

Институт подсећа на изјаву украјинског команданта Ивана Тимочка, који је устврдио да "руске снаге јачају своје јединице у Донбасу у склопу очекиване офанзиве", додавши да ће Русија "бити присиљена да лансира нову офанзиву због све јачег притиска јавности која захтева победу". 

"Блогери верују да главнина снага још увек није укључена у сукобе"

"Изјаве Столтенберга и Тимочка подржавају раније процене да руске снаге стварају услове за покретање нове офанзиве у наредним месецима, вероватно у Луганској области", стоји у објави института.

"Уз то, руски војни блогери тврде да се и у руском информационом простору стварају услови за очекивану руску офанзиву. Војни блогери деле изјаву према којој тренутни темпо и природа руских операција сугеришу да главнина снага резервираних за нову офанзиву и обећани пробој још увек није укључен у сукобе", сматрају аначитичари института.

"Те изјаве сугеришу да руски војни блогери верују да руске снаге још увек нису активирале све елементе потребне за одлучну офанзиву", стоји у објави ICW-а.

Украјинци су мислили да ће снимити мртвог Руса из близине, а онда је он скочио (ВИДЕО)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА