Najnovije

MOSKVA JE SPREMNA! Zapad najavljuje munjevitu ofanzivu Rusije, ogromna sila stiže na front

Nova masovna ofanziva Rusije je "neminovna", smatra američki Institut za proučavanje rata (ICW).

Izvori sa Zapada, iz Ukrajine i Rusije sugerišu da Moskva priprema "neminovnu" novu ofanzivu, objavio je danas američki Institut za proučavanje rata (ICW) dodavši kako takvi izvori podržavaju njihovu procenu da je ruska ofanziva u narednim mesecima "najverovatniji razvoj događaja". 

Jens Stoltenberg, glavni sekretar NATO-a, rekao da "nema nikakvih indikacija" da se Rusija sprema na mirovne pregovore, i da može napraviti nešto skroz suprotno od toga. Dodao je kako bi Moskva mogla da mobiliše još 200.000 vojnika te da nastavlja sa nabavkom oružja i municije, i to kroz domaću proizvodnju, ali i partnerstvo sa Iranom i Severnom Korejom.

Institut podseća na izjavu ukrajinskog komandanta Ivana Timočka, koji je ustvrdio da "ruske snage jačaju svoje jedinice u Donbasu u sklopu očekivane ofanzive", dodavši da će Rusija "biti prisiljena da lansira novu ofanzivu zbog sve jačeg pritiska javnosti koja zahteva pobedu". 

"Blogeri veruju da glavnina snaga još uvek nije uključena u sukobe"

"Izjave Stoltenberga i Timočka podržavaju ranije procene da ruske snage stvaraju uslove za pokretanje nove ofanzive u narednim mesecima, verovatno u Luganskoj oblasti", stoji u objavi instituta.

"Uz to, ruski vojni blogeri tvrde da se i u ruskom informacionom prostoru stvaraju uslovi za očekivanu rusku ofanzivu. Vojni blogeri dele izjavu prema kojoj trenutni tempo i priroda ruskih operacija sugerišu da glavnina snaga rezerviranih za novu ofanzivu i obećani proboj još uvek nije uključen u sukobe", smatraju anačitičari instituta.

"Te izjave sugerišu da ruski vojni blogeri veruju da ruske snage još uvek nisu aktivirale sve elemente potrebne za odlučnu ofanzivu", stoji u objavi ICW-a.

Ukrajinci su mislili da će snimiti mrtvog Rusa iz blizine, a onda je on skočio (VIDEO)

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA