Најновије

Руска војска ослободила Бахмутско

Село Бахмутско југоисточно од Соледара (ДНР) ослободиле су руске снаге.

Читаво подручје насеља контролише руска војска, што ионако незавидну ситуацију Украјинаца у Соледару чини готово безнадежном.

Како је извијестило руско прољеће, Немачка је јуче рекла да губитак Соледара може изазвати домино ефекат и довести до губитка других "подручја" о чему можете читати ОВДЕ.

ПМЦ "Вагнер" напада на источним рубовима Бахмута и југоистока-Соледара. И северније, Вагнер покушава да опколи украјинске снаге.

У херсонском правцу руска артиљерија је ударала по регионалном центру. Такође, на удару су били положаји Украјинаца у Антоновки и Зеленовки. 

У запорошком правцу оружане снаге Русије гранатирале су украјинске трупе на широком делу дуж линије контакта. Под ватром су били Камени, Степски, Мали Шчербаки, Белогорје и Шармантно. (Сл. 2)

На Доњецком фронту руске трупе су напале на подручју насеља Победа. Такође су спроводили офанзивне акције према Првомајском и близу Водене. Украјинска војска је поново гранатирала Доњецк. Русија је извршила напад на утврђење Украјинаца у Авдејевку. 

У луганском правцу руске снаге су поново напале у региону Белогоровке, Макејевке и Стелмаховке.

ЗАТВАРАЊЕ: Руси узели Арктик, Норвежани ће да сахране ЕПС! 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА