Najnovije

Ruska vojska oslobodila Bahmutsko

Selo Bahmutsko jugoistočno od Soledara (DNR) oslobodile su ruske snage.

Čitavo područje naselja kontroliše ruska vojska, što ionako nezavidnu situaciju Ukrajinaca u Soledaru čini gotovo beznadežnom.

Kako je izvijestilo rusko proljeće, Nemačka je juče rekla da gubitak Soledara može izazvati domino efekat i dovesti do gubitka drugih "područja" o čemu možete čitati OVDE.

PMC "Vagner" napada na istočnim rubovima Bahmuta i jugoistoka-Soledara. I severnije, Vagner pokušava da opkoli ukrajinske snage.

U hersonskom pravcu ruska artiljerija je udarala po regionalnom centru. Takođe, na udaru su bili položaji Ukrajinaca u Antonovki i Zelenovki. 

U zaporoškom pravcu oružane snage Rusije granatirale su ukrajinske trupe na širokom delu duž linije kontakta. Pod vatrom su bili Kameni, Stepski, Mali Ščerbaki, Belogorje i Šarmantno. (Sl. 2)

Na Donjeckom frontu ruske trupe su napale na području naselja Pobeda. Takođe su sprovodili ofanzivne akcije prema Prvomajskom i blizu Vodene. Ukrajinska vojska je ponovo granatirala Donjeck. Rusija je izvršila napad na utvrđenje Ukrajinaca u Avdejevku. 

U luganskom pravcu ruske snage su ponovo napale u regionu Belogorovke, Makejevke i Stelmahovke.

ZATVARANJE: Rusi uzeli Arktik, Norvežani će da sahrane EPS! 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA