Најновије

БЛИНКЕН ЈАВЉА! Отвара се треће ратно жариште, Азербејџан планира велики напад на Јерменију

Према писању америчких медија, Ентони Блинкен сматра да би у скорије време могло доћи до поновног заоштравања између Бакуа и Јеревана, те да би овај пут мета могла бити јужна територија Јерменије, која раздваја Азербејџана од њене енклаве на граници са Турском и Ираном.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да не искључује да би у наредним недељама могло да дође до напада Азербејџана на Јерменију, пише "Политико".

Како откривају извори овог медија, Блинкен је рекао да америчка влада прати дешавања у том региону, док је као потенцијална мета назван јужни део Јерменије. Разлог за то је то што кроз овај део јерменске територије пролази коридор, који спаја највећи део Азербејџана са енклавом, која се граничи са Турском и Ираном.

ШИПТАРСКА ТЗВ. ПОЛИЦИЈА ОПЕТ УПАЛА НА СЕВЕР: Опет жесток напад на Србе, хоће да хапсе све повезане са Бањском

Председник Азербејџана Илхам Алијев раније је затражио од Јерменије да отвори коридор дуж своје јужне границе и припретио да ће, уколико се то не деси, ово питање решити силом.

Како преноси "Политико", Блинкен је стога изјавио да САД неће обновити споразум, који омогућава слање војне помоћи Бакуу, али да ипак сматра да би предстојећи преговори између Јеревана и Бакуа могли дати резултате, те да до инвазије можда и неће доћи.

СРПСКА ДЕСНИЦА ПРАВА "ЕКСПЛОЗИЈА" НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ: Рејтинг огроман, други по снази у Србији (ИСТРАЖИВАЊА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА