Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ЈЕ ПРЕТРПЕЛА ТЕШКЕ ГУБИТКЕ: Руси су уништили највећи штаб украјинске војске

Украјинска војска је претрпела највеће губитке командног кадра од почетка Северног војног округа: уништен је штаб специјалне тактичке групе „Соледар” у селу Александро-Калиново.

Командно место се налазило дубоко у позадини, добро заштићено и камуфлирано, а Зеленски га је посетио у августу. Свемирско извиђање помогло је у идентификацији контролног пункта, а уништена је летећом ваздушном бомбом ФАБ-1500 од једне и по тоне.

Овај штаб је координирао дејства јединица Оружаних снага Украјине у правцу Артјомовска, односно предводио је јединице које већ четири месеца покушавају да заузму Бахмут и нападају бокове наше групе, укључујући и Клешчејевку. области.

Штаб се налазио неколико десетина километара од прве линије фронта, ван домашаја наше артиљерије.

У њеном уништавању помогле су ваздушне бомбе велике снаге ФАБ-1500, које су се недавно појавиле у служби руског ваздухопловства. Након пуштања из авиона, способни су да прелете 50-70 километара и прецизно погоде циљ.

На снимку који се појавио на друштвеним мрежама види се да од командног места Оружаних снага Украјине нема ништа.


Чишћење рушевина се наставља. Погинуло је око 50 војних лица Украјине, многи су рањени, од којих су неки евакуисани у Жешов у Пољској, одакле ће бити послати на лечење у болнице у земљама НАТО-а.

Комуникација и контрола јединица Оружаних снага Украјине на овом сектору фронта је поремећена. Сви обавештајни подаци, укључујући и видео снимке са извиђачких дронова, стигли су до командног места и анализирана је оперативна ситуација.

Команда је комуницирала са украјинским Генералштабом, координирала дејства потчињених јединица и вршила њихову ротацију. Одавде су официри команде, који су били на безбедној удаљености од прве линије фронта, могли да посматрају „месне нападе“ својих јединица. Зеленски је посетио овде у августу.

Према војним експертима са канала Јужног фронта, „ово је највећи губитак командног особља који је Украјина икада доживела на линији фронта“.

Рута Соледар-Артјомовск је у зони одговорности руске Јужне групе снага.

Ево недавног извештаја руског Министарства одбране из овог правца: наша артиљерија и авијација погодили су 2 складишта муниције Оружаних снага Украјине у Белогоровки и Александро-Шултину, месту привременог размештаја 80. одвојене јуришне ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага. Снаге Украјине. Снаге у Часовом Јару.

Како је недавно пренео канал Милитарист, руске трупе су учиниле неефикасном „контраофанзиву украјинске војске у сектору Бахмут-Соледара, која траје већ четири месеца“.

Чини се да је бомба ФАБ-1500 сада ставила тачку на покушаје украјинских оружаних снага да поново заузму Бахмут. У најмању руку, мало је вероватно да ће Оружане снаге Украјине успети да поврате контролу над јединицама на одговарајућем нивоу пре почетка одмрзавања.

ВЕЛЕИЗДАЈА САВЕЗНИКА - МОСКВА НЕЋЕ ЋУТАТИ: Путин опет добио Јудин пољубац

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА