Најновије

ВЕЛЕИЗДАЈА САВЕЗНИКА - МОСКВА НЕЋЕ ЋУТАТИ: Путин опет добио Јудин пољубац

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен поздравила је ратификацију приступања Јерменије Међународном кривичном суду (МКС).

Приступање Јерменије МКС-у је одлука која је изазвала гнев Москве, пише АФП.

Русија веома негативно гледа на ово чланство, јер је Суд у пролеће издао налог за хапшење председника Владимира Путина због „депортације” украјинске деце, преноси Бета-АФП.

„Свет је све мањи и мањи за аутократу из Кремља”, рекла је написала је Фон дер Лајен на друштвеној мрежи Икс.

Парламент Јерменије ратификовао је јуче Римски статут Међународног кривичног суда (МКС), што изазива негодовање Москве, некадашње савезнице Јеревана с којим су се односи знатно затегли, јавља Бета. Русија лоше гледа на МКС јер је тај суд пролетос издао налог за хапшење председника Владимира Путина, кога терете за ратне злочине повезане с депортацијом деце из Украјине.

РУСКЕ ТРУПЕ ОСВАЈАЈУ ПОЛОЖАЈЕ! Крећу напред у нова утврђења (МАПА)

Русија је прошлог месеца као „непријатељски корак” оценила намеру Јеревана да приступи МКС-у. Државе које су потписале и ратификовале Римски статут и тиме признале МКС обавезне су да ухапсе Путина ако крочи на њихово тло.

Мисија УН у Нагорно-Карабаху саопштила је да је након егзодуса у којем је у последњих неколико дана из тог региона побегло више од 100.000 Јермена, тамо остало само око 1.000 припадника јерменске етничке заједнице. У саопштењу је наведено да у граду Степанакерту није било знакова оштећења јавних зграда.

„Мисија је била погођена начином на који је локално становништво изненада напустило своје домове и патњом коју је то искуство морало да изазове”, саопштио је тим УН.

Мисија УН није добила приступ руралним подручјима, али нису примећени знаци уништења пољопривредне инфраструктуре или сточног фонда, наведено је у извештају, преноси Танјуг.

ПАКЛЕНА БИТКА КОД РАБОТИНА: Украјинци силовито кренули, руски положаји угрожени (МАПА)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА