Najnovije

VELEIZDAJA SAVEZNIKA - MOSKVA NEĆE ĆUTATI: Putin opet dobio Judin poljubac

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je ratifikaciju pristupanja Jermenije Međunarodnom krivičnom sudu (MKS).

Pristupanje Jermenije MKS-u je odluka koja je izazvala gnev Moskve, piše AFP.

Rusija veoma negativno gleda na ovo članstvo, jer je Sud u proleće izdao nalog za hapšenje predsednika Vladimira Putina zbog „deportacije” ukrajinske dece, prenosi Beta-AFP.

„Svet je sve manji i manji za autokratu iz Kremlja”, rekla je napisala je Fon der Lajen na društvenoj mreži Iks.

Parlament Jermenije ratifikovao je juče Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda (MKS), što izaziva negodovanje Moskve, nekadašnje saveznice Jerevana s kojim su se odnosi znatno zategli, javlja Beta. Rusija loše gleda na MKS jer je taj sud proletos izdao nalog za hapšenje predsednika Vladimira Putina, koga terete za ratne zločine povezane s deportacijom dece iz Ukrajine.

RUSKE TRUPE OSVAJAJU POLOŽAJE! Kreću napred u nova utvrđenja (MAPA)

Rusija je prošlog meseca kao „neprijateljski korak” ocenila nameru Jerevana da pristupi MKS-u. Države koje su potpisale i ratifikovale Rimski statut i time priznale MKS obavezne su da uhapse Putina ako kroči na njihovo tlo.

Misija UN u Nagorno-Karabahu saopštila je da je nakon egzodusa u kojem je u poslednjih nekoliko dana iz tog regiona pobeglo više od 100.000 Jermena, tamo ostalo samo oko 1.000 pripadnika jermenske etničke zajednice. U saopštenju je navedeno da u gradu Stepanakertu nije bilo znakova oštećenja javnih zgrada.

„Misija je bila pogođena načinom na koji je lokalno stanovništvo iznenada napustilo svoje domove i patnjom koju je to iskustvo moralo da izazove”, saopštio je tim UN.

Misija UN nije dobila pristup ruralnim područjima, ali nisu primećeni znaci uništenja poljoprivredne infrastrukture ili stočnog fonda, navedeno je u izveštaju, prenosi Tanjug.

PAKLENA BITKA KOD RABOTINA: Ukrajinci silovito krenuli, ruski položaji ugroženi (MAPA)

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA