Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ТЕНКОВИ НА КАПИЈИ АЛ ШИФЕ: Умиру бебе

Израелске снаге стигле су данас тенковима до капија болнице Ал Шифа у граду Газа, у којој су због прекида пружања услуга у протекла три дана преминула најмање 32 пацијента, међу којима три превремено рођене бебе, јавља Ал Арабија позивајући се на особље.

Израел (Фото: Јутјуб)

"Тенкови су испред болнице. У потпуној смо блокади. То је потпуно цивилно подручје. Само болнички објекат, болнички пацијенти, лекари и остали цивили који бораве у болници. Неко би ово требало да заустави'', рекао је један од хирурга у болници Ахмед Ел Мокалалати.

Ал Арабија наводи да је најмање 650 пацијената и даље је у болници и очајнички тражи да их прими Црвени крст или евакуише нека неутрална агенција у другу медицинску установу.

"Бомбардовали су резервоаре воде, бомбардовали су бунаре, бомбардовали су и пумпу за кисеоник. Бомбардовали су све у болници. Тако да једва преживљавамо. Свима говоримо, болница више није безбедно место за лечење пацијената. Ми штетимо пацијентима тиме што их држимо овде", рекао је Ел Мокалалати.

Израел тврди да се болница налази на врху мреже тунела у којој се налази штаб палестинске милитантне групе Хамас, као и то да су припадници Хамаса криви за невоље болнице јер је наводно користе као људски штит.

О хапшењу украјинских генерала прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА