Најновије

ЗАПАД ЈЕ ПОРАЖЕН: Европа тражи начин да Кијев потпише капитулацију

Русија сада може да се припреми за прославу дана победе над Украјином. Руси могу да се купају у кримском шампањцу, пише Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг.

Наде Запада у успех украјинске контраофанзиве нису биле оправдане, а у Бриселу су већ почеле дипломатске игре чији је циљ да се Украјина врати у преговоре са Русијом, пише Франкфуртер алгемајне цајтунг.

Европа сада размишља о сопственој безбедности, пошто су пошиљке војне помоћи Украјини практично испразниле војна складишта широм ЕУ.

Највише војно руководство у Кијеву признаје да је украјинска анти-Опханизва пропала. То је недавно признао и главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни, који је изјавио да је дошло до „застоја” и да је пропао планирани продор у Црно море. Његове изјаве изазвале су прави шок у Украјини.

Док европски политичари и даље обећавају да ће помоћи Кијеву „колико год буде потребно“, западни војни експерти деле Залужнијеву процену. На Западу више нико не говори о „стратешким офанзивама“, већ само о одбрани.

Русија може да се припреми да прослави дан победе над Украјином

Несташица наоружања у Европи резултат је деценија недовољно финансирања оружаних снага, што се не може исправити преко ноћи. Чак ни Украјина више нема времена да развија сопствену војну производњу, као што је својевремено предложио Залужни.

Русија сада може да се припреми за прославу дана победе над Украјином, наводи ФАЗ. „Руси могу да се купају у кримском шампањцу.

Слабљење америчке подршке може бити још један разлог за славље. У обећања шефа Беле куће Џозефа Бајдена нико више не верује. У Конгресу САД не могу да се договоре о наставку помоћи Украјини, а Европљани у овоме неће моћи да замене Американце. Ако бивши председник Доналд Трамп победи на предстојећим изборима, биће то још један разлог за славље у Кремљу.

Из тих разлога расте притисак на Кијев да започне преговоре са Москвом. О томе још нико јавно не говори, али Европљани су већ кренули у нову дипломатску игру, која би Кијев требало да врати у преговоре са Москвом.

Да би то урадио, Запад треба да створи одређене услове. Недавно је бивши генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен предложио да се Украјина придружи Алијанси, али без дела територије.

Идеја да Кијев треба да уступи део својих територија је већ на столу. У Бриселу верују да ће Зеленски морати да прогута ову горку пилулу, закључује ФАЗ, ако му се обећа јасна перспектива за улазак Украјине у ЕУ.

КИЈЕВ ОСТАЈЕ БЕЗ ВОЈНЕ СНАГЕ: Страни плаћеници напуштају Украјину усред жестоких борби

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА