Најновије

СПАЈИЋ: Влада Црне Горе је у потпуности про-европска, САД су кључни партнер и савезник

Влада Црне Горе је у потпуности про-евроатлантска, а Сједињене Амерчке Државе су кључни партнер и савезник, рекао је премијер Милојко Спајић на састанку са америчком амбасадорком Подгорици Џуди Рајзинг Рајнке.

Милојко Спајић (Фото: Јутјуб)

Спајић, који је у уторак преузео дужност премијера, упознао је амбасадорку са плановима у наредном периоду и истакао да су европске интеграције, повећање животног стандарда грађана и снажење безбедносног сектора у фокусу рада нове Владе .

Амбасадорка Рајнке је казала да очекује да ће Влада брзо остварити напредак у испуњавању својих обавеза како би Црна Гора напредовала ка чланству у ЕУ и остала јак савезник у НАТО-у.

Како је саопштено из Владе, саговорници су разменили мишљења о могућностима интензивирања економске сарадње са нагласком на привлачење више америчких инвестиција у Црну Гору.

Једна од тема састанка била је и предстојећи попис становништва, а премијер је поручио да ће Влада учинити све како би сам процес био најинклузивнији могући.

За даљи развој потребни су нам подаци, али подаци који су кредибилни и признати од свих релевантних актера, рекао је Спајић, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА