Најновије

СЛОВАЦИ БЛОКИРАЛИ УКТАЈИНСКУ ГРАНИЦУ: Даље се не може проћи

Савез друмских превозника Словачке покренуо је протест и блокирао пункт Вишње Немецке на граници са Украјином, јавила је Државна гранична служба Украјине на свом Телеграм каналу.

Словачка (Фото: Јутјуб)

„Према информацијама словачких граничних стража, у 16:05 на територији Словачке почело је блокирање камионског саобраћаја преко контролног пункта Вишње-Немецке, поред украјинског пункта Ужгород. ...чији тајминг још увек није познат, спроводе га представници Савеза превозника Словачке“, наводи се у саопштењу.

Ситуација са камионима који путују преко територије Словачке ка Украјине ескалирала је средином новембра, убрзо након почетка протеста пољских превозника који су блокирали прелазе на граници са Украјином.

Тако су, због протеста у Пољској, возачи камиона покушали да дођу у Украјину преко пункта Вишње Немецке – Ужгород, отежавши тиме саобраћај на истоку Словачке. Колона камиона достигла је 20 километара.

Савез друмских превозника Словачке је 16. новембра накратко блокирао прелаз на граници са Украјином како би подржала своје пољске колеге. Организација је изјавила да је спремна да у потпуности блокира саобраћај уколико Европска комисија не послуша њихово мишљење.

О још једном инциденту на украјинској граници прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА