Најновије

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ РУСКУ ТЕРИТОРИЈУ: Велика експлозија, и акција украјинских служби

Руски теретни воз оштећен је у експлозији и пожару који је потом уследио у тунелу Бесолов Северомујски, у сибирском региону Бурјатија.

Руски медији јављају да су истражитељи утврдили да је пожар који је захватио најдужи тунел у Русији, настао услед експлозије која се догодила у ноћи између 29. и 30. новембра.

Како се наводи, експлозив је био постављен испод воза, а активиран је у тренутку проласка композиције кроз тунел Бесолов Северомујски у непосредној близини границе са Монголијом.

ПОРОШЕНКО ВРАЋЕН СА ГРАНИЦЕ: Оптужио владу за диверзију (ВИДЕО)

Безбедносне службе Русије окарактерисале су догађај као терористички акт непознатих починилаца и покренуле опсежну истрагу експлозије воза у Сибиру, а делује да то није једини инцидент који се догодио на овој веома важној саобраћајници.

Украјина

Неименовани извор из украјинских обавештајних служби рекао је за Ројтерс у четвртак да је Служба безбедности Украјине (СБУ) детонирала четири експлозивне направе на магистралној прузи Бајкал – Амур.

Како је навео, пруга је коришћена у војне сврхе и постала је легитимна мета украјинских обавештајних служби.

Британски извори наводе да је пруга коришћена како би се наоружање које је Русија увезла из Северне Кореје пребацило на украјински фронт.

Према непотврђеним информацијама, ово није једини инцидент на железничким саобраћајницама широм Сибира и наводно је миниран још један теретни воз у добро координисаној акцији која је имала за циљ да онеспособи снабдевање руске војске муницијом из Северне Кореје чија су набавку договорили Владимир Путин и Ким Џонг Ун.

Британци пишу да је напад који се догодио у Сибиру, више од 4.000 километара далеко од фронта, показао спремност Украјине да изведе саобатажу дубоко унутар територије Русије.

УКРАЈИНЦИ КРЕНУЛИ ЈАКО НАПРЕД: Жестоке борбе, Руси им направили сачекушу (МАПА)

Пруга

Тунел Бесолов Северомујски је дугачак 15,3 километара и најдужи је у Русији, а кроз њега пролази магистрална пруга Бајкал – Амур која повезује централну Русију са далеким истоком земље и представља једну од кључних деоница за снабдевање.

Пруга на којој се догодио инцидент тренутно је затворена док се не заврши истрага, а саобраћај је преусмерен на алтернативне правце који захтевају нешто дуже време путовања.

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА