Најновије

КО ГОД БИ ОД НАС ИЗДАО ТО БИ БИО ПОЛИТИЧКИ КРАЈ: Поништите издајничке споразуме па да причамо (ВИДЕО)

У последњој емисији "Интервју", гост је био Александар Павић, политиколог и стручњак за геополитичке односе, који је поделио своје виђење актуелних међународних догађаја и трендова у светској и домаћој политици.

Александар Павић је у емисији "Интервју" говорио о недавним изборима у Србији, истичући значај улоге покрета “Ми глас из народа” који је играо кључну улогу, а данас је тас на ваги када је питању Београд. 

“Што се тиче града, ја ћу да будем врло јасан, пошто нема разлога да ми мистификујемо било шта, ја мислим да људи који нису гласали за нас, огромна већина народа је у Србији патриотски опредељена, ми кад бисмо улазили у било какве разговоре са било ким на политичкој сцени, то би било искључиво да видимо да ли ми можемо да изнудимо нешто од општег националног интереса, са ове позиције коју имамо, а позиција је тренутно да смо ми тас на ваги што се тиче избора у Београду, а о томе је причао и доктор Несторовић, понудио то хипотетички у јавности, извучен је из контекста”, рекао је Павић.

Из перспективе особе образоване у политичким наукама, која разматра могућности искоришћавања своје позиције у интересу нације, до сада није било формалних разговора, али су присутни разни покушаји и сигнали у том правцу.

“Хипотетички ја бих исто рекао да је то могуће, под каквим условом? На пример, ја сад само наводим пример, ми уопште нисмо имали разговор ни са ким до сад, формалне никакве, да постоје разни покушаји и поруке и тапшање по рамену и тако даље, наравно. Међутим искрено речено, ја сам завршио политичке науке, знам како те ствари фунционишу, мени је прво пало напамет и нама двојици мислим да је то пало напамет у исто време, шта ако ти из ове позиције можеш да тражиш нешто што сматраш да је важно са националног становишта”, додао је Павић. 

Оно што се разматра је хипотетичка могућност поништења француско-немачког плана и Бриселског споразума о Косову и Метохији, са предлогом да то буде први акт нове власти у Србији, уз напомену да би иницијатор те идеје размотрено у случају позитивног одговора одлучујуће већине.

“Поништавање француско – немачког плана, ова два споразума из ове године из фебруара и марта и повлачење и поништавање Бриселског споразума из 2013. године. Хипотетички ти си свакако у позицији да можеш да поставиш ово питање, јел сте ви спремни то поништите и да то буде ваш први акт у Србији, да поништите издајничке споразуме о Косову и Метохији кад би оно стварно били спремни да то ураде, ја мислим да нису. Има неколико ствари које би ми инсистирали да се истерају на чистац и да се о њима гласа, да се то поништи у року од рецимо месец дана од конституисања Скупштине, на пример, сад само говорим хипотетички, кад би ми добили позитиван одговор на то ја бих размотрио, а ја не одлучујем, има нас 7, а сад нас има 11, који би о томе одлучивали, а мислим да би то било вредно расправе и одлучивања, па нека изволи, нека каже владајућа већина СНС-а и СПС-а да они не могу да пониште француско – немачки план, све ове штетне издајничке уговоре о Косову и Метохији, нема проблема, хоћу да кажем, хајде сада да видимо, добили смо нешто неком Божијом промисли, баш од нас зависи формирање у граду, зашто да не видимо шта са тим може да се уради без улажења у било какве комбинације”, додао је Павић.

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА