Najnovije

KO GOD BI OD NAS IZDAO TO BI BIO POLITIČKI KRAJ: Poništite izdajničke sporazume pa da pričamo (VIDEO)

U poslednjoj emisiji "Intervju", gost je bio Aleksandar Pavić, politikolog i stručnjak za geopolitičke odnose, koji je podelio svoje viđenje aktuelnih međunarodnih događaja i trendova u svetskoj i domaćoj politici.

Aleksandar Pavić je u emisiji "Intervju" govorio o nedavnim izborima u Srbiji, ističući značaj uloge pokreta “Mi glas iz naroda” koji je igrao ključnu ulogu, a danas je tas na vagi kada je pitanju Beograd. 

“Što se tiče grada, ja ću da budem vrlo jasan, pošto nema razloga da mi mistifikujemo bilo šta, ja mislim da ljudi koji nisu glasali za nas, ogromna većina naroda je u Srbiji patriotski opredeljena, mi kad bismo ulazili u bilo kakve razgovore sa bilo kim na političkoj sceni, to bi bilo isključivo da vidimo da li mi možemo da iznudimo nešto od opšteg nacionalnog interesa, sa ove pozicije koju imamo, a pozicija je trenutno da smo mi tas na vagi što se tiče izbora u Beogradu, a o tome je pričao i doktor Nestorović, ponudio to hipotetički u javnosti, izvučen je iz konteksta”, rekao je Pavić.

Iz perspektive osobe obrazovane u političkim naukama, koja razmatra mogućnosti iskorišćavanja svoje pozicije u interesu nacije, do sada nije bilo formalnih razgovora, ali su prisutni razni pokušaji i signali u tom pravcu.

“Hipotetički ja bih isto rekao da je to moguće, pod kakvim uslovom? Na primer, ja sad samo navodim primer, mi uopšte nismo imali razgovor ni sa kim do sad, formalne nikakve, da postoje razni pokušaji i poruke i tapšanje po ramenu i tako dalje, naravno. Međutim iskreno rečeno, ja sam završio političke nauke, znam kako te stvari funcionišu, meni je prvo palo napamet i nama dvojici mislim da je to palo napamet u isto vreme, šta ako ti iz ove pozicije možeš da tražiš nešto što smatraš da je važno sa nacionalnog stanovišta”, dodao je Pavić. 

Ono što se razmatra je hipotetička mogućnost poništenja francusko-nemačkog plana i Briselskog sporazuma o Kosovu i Metohiji, sa predlogom da to bude prvi akt nove vlasti u Srbiji, uz napomenu da bi inicijator te ideje razmotreno u slučaju pozitivnog odgovora odlučujuće većine.

“Poništavanje francusko – nemačkog plana, ova dva sporazuma iz ove godine iz februara i marta i povlačenje i poništavanje Briselskog sporazuma iz 2013. godine. Hipotetički ti si svakako u poziciji da možeš da postaviš ovo pitanje, jel ste vi spremni to poništite i da to bude vaš prvi akt u Srbiji, da poništite izdajničke sporazume o Kosovu i Metohiji kad bi ono stvarno bili spremni da to urade, ja mislim da nisu. Ima nekoliko stvari koje bi mi insistirali da se isteraju na čistac i da se o njima glasa, da se to poništi u roku od recimo mesec dana od konstituisanja Skupštine, na primer, sad samo govorim hipotetički, kad bi mi dobili pozitivan odgovor na to ja bih razmotrio, a ja ne odlučujem, ima nas 7, a sad nas ima 11, koji bi o tome odlučivali, a mislim da bi to bilo vredno rasprave i odlučivanja, pa neka izvoli, neka kaže vladajuća većina SNS-a i SPS-a da oni ne mogu da ponište francusko – nemački plan, sve ove štetne izdajničke ugovore o Kosovu i Metohiji, nema problema, hoću da kažem, hajde sada da vidimo, dobili smo nešto nekom Božijom promisli, baš od nas zavisi formiranje u gradu, zašto da ne vidimo šta sa tim može da se uradi bez ulaženja u bilo kakve kombinacije”, dodao je Pavić.

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA