Најновије

ЖЕСТОК НАПАД НА БЕЛГОРОД: Велики број погинулих и рањених, Руси обећавају одмазду (ВИДЕО)

Украјинска војска гранатирала је центар Белгорода а у том нападу је, према најновијим информацијама Министарства за ванредне ситуације, 14 особа погинуло, од тога двоје деце, док је 108 рањено, укључујући 15 деце.

Експлозија (Илустрација: Pixabay)

Омбудсман за права деце марија Лавова-Белова саопштила је да се четворо деце налази на реанимацији у тешком стању и да је укупно рањено 17 малолетних лица.

Министарство одбране Русије саопштило је да је Кијев извршио неселективни ракетни напад на град.

Како се наводи, примењене су две ракете „ољха“ са забарањеном касетном муницијом, а Белгород је гађан и из вишецевног бацача ракета „вемпајер“ чешке производње.

„ПВО је пресрела украјинске ракете и пројектиле из вишецевних бацача, али неки од оборених пројектила и део касетне муниције пали су на град“, истиче се у саопштењу.

„Овај напад неће проћи без одмазде“, саопштило је Министарство напомињући да ће руска војска и даље наставити да гађа искључиво војне објекте и инфраструктуру која је са њима повезана.

„Кијевски режим, починивши злочин, покушава да одвуче пажњу са пораза на фронту и да испровоцира сличне акције“, истакло је Министарство одбране.

Раније је губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао да су се у граду огласиле сирене. У нападу је оштећена претрпела зграда владе Белгородске области, као и још 40 цивилиних објеката.

Председник Русије Владимир Путин информисан је о украјинском нападу на Белгород, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

По Путиновом налогу у Белгород је упућена бригада Министарства здравља на челу са министром, као и група Министарства за ванредне ситуације како би пружили помоћ жртвама напада.

Напад на центар Харкова погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА