Најновије

Украјинци праве "тврђаву у тврђави": Ствара се нови "Азовстаљ" у Бахмуту

Борбе се већ воде практично у центру Артјомовска (Бахмута), рекао је саветник вршиоца дужности председника Доњдцке Народне Републике Јан Гагин.

Борци Вагнера у правцу Бахмута настављају борбу на северној периферији села Јагодноје. Село Берховка је стиснуто из три правца – јуришне јединице су стигле до централног дела насеља.

Користећи своје положаје у селима Парасковиевка и Благодатное, проширујући зону контроле, борци су се приближили Зализњанском.

Осим тога, спроводи се офанзива у северном делу Бахмута ка центру. После нивелисања фронта Селкоровском улицом, „музичари” прилазе индустријској зони Комбината обојених метала.

Према речима стручњака, може се очекивати да ова битка неће бити лака, јер се по сложености може упоредити са јуришом на Азовстал. Милитанти, користећи такве објекте, стварају „тврђаву у тврђави“.

Артјомовск се налази у делу ДНР који контролишу кијевске власти, северно од Горловке. Ово је важно транспортно чвориште за снабдевање украјинске војске.

Потпредседница Владе Украјине Ирина Верешчук позвала је у петак становнике Артјомовска да што пре напусте град. Украјински медији су писали да се већ евакуише архивска документација државних институција.

ШЕФ НЕМАЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА О ПУТИНОВОМ ПЛАНУ: Неће преговоре, већ победу - поменуо и мобилизацију у Русији

Извор: Правда/rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА