Најновије

Група „Вагнер“ заузела позиције у индустријској зони Бахмута: Украјинска команда жели да "купи време"

Јуришне јединице групе „Вагнер“ заузимају позиције у индустријској зони Артјомовска и формирају терен за даље напредовање, написао је на Телеграму потпуковник у пензији Народне милиције Луганске Народне Републике Андреј Марочко.

„Јуришне јединице су на територији фабрике за обраду метала у индустријској зони Артјомовска заузеле погодне позиције. Оне им омогућавају да контролишу кретање непријатеља, као и да стварају добар терен за даље напредовање наше војске“, написао је он.

Раније је Марочко рекао да украјинска команда покушава да спречи потпуно опкољавање Артјомовска и тамо пребацује нове јединице, повећавајући тако јединице северозападно и југозападно од града.

Командант украјинских копнених снага Александр Сирски позвао је своје војнике који покушавају да задрже Бахмут (Артјомовск) да наставе отпор, јер то помаже кијевским властима да купе време које им је потребно да сприпреме „контраофанзиву“.

„Морамо да купимо време за формирање резервних јединица са којима ћемо започети пролећну контраофанзиву која је пред вратима“, рекао је Сирски у Бахмуту.

Међутим, оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин изјавио је да су његови одреди удаљени само 1,2 километра од административног центра Бахмута.

Такође, да су пресекли пут Бахмут-Часов Јар преко Хромова, последњи за нормално снабдевање полуопкољених украјинских снага.

Наступ Сирског прокоментарисао је најпознатији руски политичар у Украјини – Олег Царјов који је био именован за председника парламента Новоросије (док Москва није одустала од тог потеза):

 „Неки мисле да Зеленски намерно Бахмут претвара у масовну гробницу за украјинску војску. Међутим, мислим да ствари не стоје тако. Њему се једноставно више допада заводљиви план Сирског него рационалнији план његовог главнокомандујућег Валерија Залужног који није јавно подржао план одбране тог града зарад високих циљева.

Скот Ритер објавио датум пораза Украјине

Извор: Спутник/Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА