Najnovije

Grupa „Vagner“ zauzela pozicije u industrijskoj zoni Bahmuta: Ukrajinska komanda želi da "kupi vreme"

Jurišne jedinice grupe „Vagner“ zauzimaju pozicije u industrijskoj zoni Artjomovska i formiraju teren za dalje napredovanje, napisao je na Telegramu potpukovnik u penziji Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

„Jurišne jedinice su na teritoriji fabrike za obradu metala u industrijskoj zoni Artjomovska zauzele pogodne pozicije. One im omogućavaju da kontrolišu kretanje neprijatelja, kao i da stvaraju dobar teren za dalje napredovanje naše vojske“, napisao je on.

Ranije je Maročko rekao da ukrajinska komanda pokušava da spreči potpuno opkoljavanje Artjomovska i tamo prebacuje nove jedinice, povećavajući tako jedinice severozapadno i jugozapadno od grada.

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandr Sirski pozvao je svoje vojnike koji pokušavaju da zadrže Bahmut (Artjomovsk) da nastave otpor, jer to pomaže kijevskim vlastima da kupe vreme koje im je potrebno da spripreme „kontraofanzivu“.

„Moramo da kupimo vreme za formiranje rezervnih jedinica sa kojima ćemo započeti prolećnu kontraofanzivu koja je pred vratima“, rekao je Sirski u Bahmutu.

Međutim, osnivač „Vagnera“ Jevgenij Prigožin izjavio je da su njegovi odredi udaljeni samo 1,2 kilometra od administrativnog centra Bahmuta.

Takođe, da su presekli put Bahmut-Časov Jar preko Hromova, poslednji za normalno snabdevanje poluopkoljenih ukrajinskih snaga.

Nastup Sirskog prokomentarisao je najpoznatiji ruski političar u Ukrajini – Oleg Carjov koji je bio imenovan za predsednika parlamenta Novorosije (dok Moskva nije odustala od tog poteza):

 „Neki misle da Zelenski namerno Bahmut pretvara u masovnu grobnicu za ukrajinsku vojsku. Međutim, mislim da stvari ne stoje tako. NJemu se jednostavno više dopada zavodljivi plan Sirskog nego racionalniji plan njegovog glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog koji nije javno podržao plan odbrane tog grada zarad visokih ciljeva.

Skot Riter objavio datum poraza Ukrajine

Izvor: Sputnik/Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA