Најновије

ПРИГОЖИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Украјина губи до 11.000 људи у Бахмуту, спремају контраофанзиву

У ширем подручју Бахмута налази се око 50.000 украјинских војника.

Фото: ria.ru

Губици украјинских трупа у подручју Артјомовска достижу 10-11.000 људи месечно, и то само погинулих, рекао је Евгеније Пригожин, оснивач групе "Вагнер".

Истовремено, Пригожин није изнео процене губитака у војној техници, истакавши да је у питању тајност података.

Оснивач "Вагнера" је демантовао гласине о милионима јединица оружја које је, наводно, пронађено у рудницима Артјомовска и Соледара.

- То је легенда. Прво, сви рудници су минирани. Друго, у рудницима има огроман број просторија, а некада је тамо, заиста, била смештена велика количина оружја - можда чак и у предреволуционарном периоду. Али оно што се дала налази тамо су митраљези Максим, ТТ пиштољи који су неподесни за употребу - рекао је он.

Како прича, Пригожин, украјинске трупе припремају контраофанзиву у подручју Артјомовска, надајући се да ће пресећи на два дела групу "Вагнер".

- У области Артјомовска, планови Оружаних снага Украјине су извођење четири напада: два напада ће бити по боковима, а два - да се пресече наша група на два дела. Планирају, наравно, да пресеку групу и тиме би задатке које обављамо у Артјомовску свести на нулу - рекао је он.

Сада се, према његовим речима, јединице Вагнера налазе у непосредној близини градске управе Артјомовска. У ширем подручју града налази се око 50.000 украјинских војника, укључујући 12.000-20.000 у самом граду. Поред тога, Оружане снаге Украјине шаљу још 20.000 војника за ову контраофанзиву.

Он је жестоке борбе за Артјомовск објаснио чињеницом да је овај град у овој фази специјалне војне операције „место окупљања” и „место где се војске сударају”.

Украјинци се убрзано евакуишу из Купјанска! Док цео свет гледа у Бахмут - Руси напредују ка кључном граду?

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА