Најновије

EСКАЛАЦИЈА У СИРИЈИ: Нападнути амерички војници, Бајден покренуо ваздушне ударе

Америчка војска је у четвртак покренула серију ваздушних удара на циљеве у Сирији, који би, према Вашингтону, могли да буду повезани са Корпусом гарде исламске револуције, саопштила је прес служба Пентагона.

У саопштењу се наводи да је 23. марта погинуо један од америчких радника, а рањено је, како се наводи, "пет америчких војника и још један амерички радник" у нападу дрона на базу међународне антитерористичке коалиције коју предводе САД на североистоку Сирије.

Америчка обавештајна служба прегледала је беспилотну летелицу и утврдила да је иранског порекла — па је председник САД Џозеф Бајден овластио војску да узврати, саопштио је Пентагон.

"По налогу Бајдена, овластио сам снаге америчке Централне команде да вечерас покрену прецизне ваздушне нападе у источној Сирији на објекте које користе групе повезане са иранском ИРГЦ", рекао је синоћ касно министар одбране Лојд Остин.

Ако је веровати Пентагону, ваздушни напади су изведени као одговор на тај напад, као и на серију недавних напада на коалиционе снаге у Сирији које је извршила група повезана са ИРГЦ-ом.

"Као што је председник Бајден јасно рекао, предузећемо све неопходне мере да заштитимо наш народ и увек ћемо узвратити кад ми хоћемо и где ми хоћемо", рекао је Остин и додао да ниједна група неће некажњено ударати на америчке војнике.

Када су у питању рањени Американци, два војника су збринута на лицу места, а три војника и један извођач радова хоспитализовани су у медицинским установама, саопштила је прес служба.

Међутим, како преносе локални медији, амерички удари у Сирији нису погодили иранске војне положаје, већ центар за жито и центар за рурални развој.

Ни један ирански држављанин није погинуо од последица ових удара, преносе "РИА Новости".

ВАДЕ ИХ ИЗ РУПА: Укопавање није заштита од руских дронова камиказа - уништавање код Бахмута (ВИДЕО)

Извор: Rt.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА