Najnovije

DVE MUVE JEDNIM UDARCEM! Kijev odbranom Bahmuta pucao sebi u nogu, prolećna ofanziva dovedena u pitanje, potrošeni masovni resursi?!

Ukrajinske vlasti su počele da pripremaju građane za povlačenje iz Bahmuta, piše NJujork tajms.

List ističe da je 2. februara predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao da se nikada neće povući iz grada, ali je tri nedelje kasnije omekšao poziciju, istakavši da je moguć takav razvoj događaja kako bi se sačuvala vojska.

Kako ističe list, on i ukrajinska vojska priznaju da su njihove snage unutar grada opkoljene sa tri strane. U najgorem slučaju mogu biti odsečeni i uništeni, međutim, smatra NJujork tajms, ukrajinska komanda će pokušati da ih prikriveno povuče na nove odbrambene linije duž reke Bahmutke.

Američki list navodi mišljenja zapadnih vojnih eksperata koji veruju da će se Ukrajina verovatno povući iz Bahmuta. Australijski vojni analitičar Mik Rajan ističe da „Rusija ograničava, iako još nije onemogućila ukrajinske snage da brane grad“, napredujući sa severa. Američki stručnjak Rob Li smatra da „odbrana Bahmuta troši resurse neophodne za ofanzivu”.

„NJujork tajms“ napominje da je ukrajinska ofanziva verovatno planirana za proleće i da će, prema rečima ovih analitičara i neimenovanih ukrajinskih zvaničnika, biti usmerena na presecanje „kopnenog koridora“ ka Krimu.

Rusi probili ukrajinsku odbranu – stigli na kilometar i po od donbaskog NJujorka

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA