Најновије

„Бахмут ће пасти... Скоро смо опкољени"

Упркос наводној одлуци украјинског војног врха да држе Бахмут и даље, све указује да њихови војници настављају постепено да напуштају град.

Аустријски војни стручњак Раиснер изјавио је у интервјуу и да су губици на украјинској страни веома високи. Он је истакао да је "захваљујући континуираном притиску у Бахмуту (Артемовску) Русија успела да спречи украјинску офанзиву на подручју Мелитопола на неко време".

Према речима стручњака, већина украјинских војника је већ повучена из града током повлачења које је почело пре две недеље.

Украјинске трупе се повлаче из Артјомовска у „малим групама“, јавила је агенција Франс прес, позивајући се на неименованог украјинског војника.

„Бахмут (украјински назив за Артјомовск) ће пасти... Скоро смо опкољени. Јединице се постепено повлаче у малим групама“, преноси агенција речи војника који поправља тенк у близини града Часов Јар, који налази се на око 10 километара од Артјомовска.
Артјомовск и Часови Јар сада су повезани полууништеним путевима, тенкови који стану на њима могу да постану мета за артиљерију, цитира АФП војника.

Руске снаге контролишу скоро половину Артјомовска, саопштио је саветник лидера ДНР Јан Гагин.

Јуче је саветник лидера ДНР рекао да се око десет хиљада војника Оружаних снага Украјине налази у оперативном опкољењу Артјомовска.

УКРАЈИНА ЈЕ САМО ПОЧЕТАК: Са носталгијом ћемо се сећати данашњих ''страшних'' дана

Извор: Правда/Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА