Najnovije

„Bahmut će pasti... Skoro smo opkoljeni"

Uprkos navodnoj odluci ukrajinskog vojnog vrha da drže Bahmut i dalje, sve ukazuje da njihovi vojnici nastavljaju postepeno da napuštaju grad.

Austrijski vojni stručnjak Raisner izjavio je u intervjuu i da su gubici na ukrajinskoj strani veoma visoki. On je istakao da je "zahvaljujući kontinuiranom pritisku u Bahmutu (Artemovsku) Rusija uspela da spreči ukrajinsku ofanzivu na području Melitopola na neko vreme".

Prema rečima stručnjaka, većina ukrajinskih vojnika je već povučena iz grada tokom povlačenja koje je počelo pre dve nedelje.

Ukrajinske trupe se povlače iz Artjomovska u „malim grupama“, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog vojnika.

„Bahmut (ukrajinski naziv za Artjomovsk) će pasti... Skoro smo opkoljeni. Jedinice se postepeno povlače u malim grupama“, prenosi agencija reči vojnika koji popravlja tenk u blizini grada Časov Jar, koji nalazi se na oko 10 kilometara od Artjomovska.
Artjomovsk i Časovi Jar sada su povezani poluuništenim putevima, tenkovi koji stanu na njima mogu da postanu meta za artiljeriju, citira AFP vojnika.

Ruske snage kontrolišu skoro polovinu Artjomovska, saopštio je savetnik lidera DNR Jan Gagin.

Juče je savetnik lidera DNR rekao da se oko deset hiljada vojnika Oružanih snaga Ukrajine nalazi u operativnom opkoljenju Artjomovska.

UKRAJINA JE SAMO POČETAK: Sa nostalgijom ćemo se sećati današnjih ''strašnih'' dana

Izvor: Pravda/Sputnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA