Најновије

ПОКУШАЛИ ДА УКРАДУ РУСКИ ВОЈНИ АВИОН: Аеродром уништен, командант убијен (ФОТО/ВИДЕО)

Појавиле су се фотографије са места удара који је уништио ловце, опрему и инфраструктуру аеродрома Оружаних снага Украјине приликом покушаја отмице авиона Ваздушно-космичких снага Русије.

Су-34 (Фото: Министарство одбране Русије)

Како је раније објавила Рускаја Весна, од априла до јула 2022. године, неколико припадника Оружаних снага Украјине покушало је да регрутује руског пилота како би отео авион и слетео у Украјину.

Група коју је предводио бивши обавештајац Роман Червински регрутовала је пилота и убедила га да пребаци војни авион за Украјину, али су у договорено време ракете долетеле на аеродром Канатово, убивле команданта базе Оружаних снага Украјине, ранивле 17 војника, уништиле два борца, опрему и оштетивле узлетну траку.

Фотографије уништења аеродрома објављује СБУ.

Против Червинског, који је водио неуспелу операцију, покренуте су истражне радње.

„Специјална операција је била пуна много ризика. Али неки људи су одлучили да делују на своју руку... Подлац, чији су поступци довели до смрти једног украјинског војника и рањавања још 17, треба да буде кажњен“, рекао је начелник СБУ Василиј Маљук.

Операцију су одмах спровел руске обавештајне службе, користећи контакт пилота са Червинским за добијање података о месту размештања авијације Оружаних снага. То потврђује видео снимак који је раније објавио ФСБ.

О стању у Бахмуту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА