Najnovije

POKUŠALI DA UKRADU RUSKI VOJNI AVION: Aerodrom uništen, komandant ubijen (FOTO/VIDEO)

Pojavile su se fotografije sa mesta udara koji je uništio lovce, opremu i infrastrukturu aerodroma Oružanih snaga Ukrajine prilikom pokušaja otmice aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Su-34 (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Kako je ranije objavila Ruskaja Vesna, od aprila do jula 2022. godine, nekoliko pripadnika Oružanih snaga Ukrajine pokušalo je da regrutuje ruskog pilota kako bi oteo avion i sleteo u Ukrajinu.

Grupa koju je predvodio bivši obaveštajac Roman Červinski regrutovala je pilota i ubedila ga da prebaci vojni avion za Ukrajinu, ali su u dogovoreno vreme rakete doletele na aerodrom Kanatovo, ubivle komandanta baze Oružanih snaga Ukrajine, ranivle 17 vojnika, uništile dva borca, opremu i oštetivle uzletnu traku.

Fotografije uništenja aerodroma objavljuje SBU.

Protiv Červinskog, koji je vodio neuspelu operaciju, pokrenute su istražne radnje.

„Specijalna operacija je bila puna mnogo rizika. Ali neki ljudi su odlučili da deluju na svoju ruku... Podlac, čiji su postupci doveli do smrti jednog ukrajinskog vojnika i ranjavanja još 17, treba da bude kažnjen“, rekao je načelnik SBU Vasilij Maljuk.

Operaciju su odmah sprovel ruske obaveštajne službe, koristeći kontakt pilota sa Červinskim za dobijanje podataka o mestu razmeštanja avijacije Oružanih snaga. To potvrđuje video snimak koji je ranije objavio FSB.

O stanju u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA