Најновије

ОНА ЈЕ УБИЛА РУСКОГ ВОЈНОГ БЛОГЕРА: Дарја пре експлозије у Санкт Петербургу дала Владлену поклон

Дарја Трепова осумњичена је за убиство руског војног блогера Владлена Татарског приведена је, саопштио је у понедељак Истражни комитет Русије, преноси РТ.

Како је саопштило руско министарство унутрашњих послова Татарски је погинуо у недељу у експлозији у кафићу у Санкт Петербургу, док је најмање 30 особа повређено. Татарски, чије је право име било Максим Фомин, имао је више од 560.000 пратилаца на Телеграму и био је један од најутицајнијих војних блогера који су давали често критичке коментаре о руској инвазији на Украјину.

Сведоци су рекли да је млада жена Татарском поклонила фигурицу непосредно пре експлозије.

Татарски се придружио локалним снагама у борби против украјинских трупа након пуча у Кијеву 2014. године. Постао је истакнути блогер, покривајући сукоб Русије и Украјине на свом Телеграм каналу и постављајући депеше са бојног поља. Написао је и неколико књига на ту тему.

Како преноси сајт Фонтанка, Трепова је приведена у стану у Санкт Петербургу који је припадао пријатељу њеног супруга. Наводно је имала авионску карту за лет за Узбекистан.

Откривено је да је Трепова размењивала текстуалне поруке са Татарским и присуствовала другим догађајима на којима је учествовао. Један од њених пријатеља рекао је руским медијима да је Трепова планирала да напусти земљу и отпутује у Украјину.

Aмерички генерал Марк Хертлинг: Украјинци морају да иду у нападе, а не да седе у рововима, као досад

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА