Najnovije

ONA JE UBILA RUSKOG VOJNOG BLOGERA: Darja pre eksplozije u Sankt Peterburgu dala Vladlenu poklon

Darja Trepova osumnjičena je za ubistvo ruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog privedena je, saopštio je u ponedeljak Istražni komitet Rusije, prenosi RT.

Kako je saopštilo rusko ministarstvo unutrašnjih poslova Tatarski je poginuo u nedelju u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, dok je najmanje 30 osoba povređeno. Tatarski, čije je pravo ime bilo Maksim Fomin, imao je više od 560.000 pratilaca na Telegramu i bio je jedan od najuticajnijih vojnih blogera koji su davali često kritičke komentare o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Svedoci su rekli da je mlada žena Tatarskom poklonila figuricu neposredno pre eksplozije.

Tatarski se pridružio lokalnim snagama u borbi protiv ukrajinskih trupa nakon puča u Kijevu 2014. godine. Postao je istaknuti bloger, pokrivajući sukob Rusije i Ukrajine na svom Telegram kanalu i postavljajući depeše sa bojnog polja. Napisao je i nekoliko knjiga na tu temu.

Kako prenosi sajt Fontanka, Trepova je privedena u stanu u Sankt Peterburgu koji je pripadao prijatelju njenog supruga. Navodno je imala avionsku kartu za let za Uzbekistan.

Otkriveno je da je Trepova razmenjivala tekstualne poruke sa Tatarskim i prisustvovala drugim događajima na kojima je učestvovao. Jedan od njenih prijatelja rekao je ruskim medijima da je Trepova planirala da napusti zemlju i otputuje u Ukrajinu.

Američki general Mark Hertling: Ukrajinci moraju da idu u napade, a ne da sede u rovovima, kao dosad

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA