Најновије

ПРОЦУРИЛА АМЕРИЧКА ДОКУМЕНТА: Кога Кијев шаље на Бахмут?

Оружане снаге Украјине морале су у близину Бахмута да пребаце елитне јединице на које су рачунале за најављену контраофанзиву, пише Њујорк тајмс позивајући се на тајна документа САД о Украјини која су процурила на интернет.

Украјинска војска (Фото: flickr)

„Начелник украјинске војне обавештајне службе Кирил Буданов понудио је да пошаље елитне јединице под његовом командом на две недеље да потисну руске трупе које су претиле путевима снабдевања. Примећено је да је генерал Буданов ситуацију у Украјини у то време описао као „катастрофалну“, кнаводи се у материјалу.

Лист је нагласио да је на крају Кијев послао појачање у Бахмут.

„Различите елитне јединице су ушле у битку. <...> То је довело до стратешког трошка за Украјину, која је настојала да задржи своју најбоље обучену и опремљену војску за контраофанзиву која се очекује у наредним недељама или месецима“, пише у чланку.

Јуче је објављено да је нови део тајних америчких докумената о Украјини, Кини и Блиском истоку наводно процурио на интернет. Наводило се да је више од сто докумената могло да доспе на интернет, а штета од онога што се десило процењује се као значајна. Пентагон је већ рекао медијима да проучавају информације о цурењу.

О стању у Бахмуту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА