Najnovije

PROCURILA AMERIČKA DOKUMENTA: Koga Kijev šalje na Bahmut?

Oružane snage Ukrajine morale su u blizinu Bahmuta da prebace elitne jedinice na koje su računale za najavljenu kontraofanzivu, piše NJujork tajms pozivajući se na tajna dokumenta SAD o Ukrajini koja su procurila na internet.

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

„Načelnik ukrajinske vojne obaveštajne službe Kiril Budanov ponudio je da pošalje elitne jedinice pod njegovom komandom na dve nedelje da potisnu ruske trupe koje su pretile putevima snabdevanja. Primećeno je da je general Budanov situaciju u Ukrajini u to vreme opisao kao „katastrofalnu“, knavodi se u materijalu.

List je naglasio da je na kraju Kijev poslao pojačanje u Bahmut.

„Različite elitne jedinice su ušle u bitku. <...> To je dovelo do strateškog troška za Ukrajinu, koja je nastojala da zadrži svoju najbolje obučenu i opremljenu vojsku za kontraofanzivu koja se očekuje u narednim nedeljama ili mesecima“, piše u članku.

Juče je objavljeno da je novi deo tajnih američkih dokumenata o Ukrajini, Kini i Bliskom istoku navodno procurio na internet. Navodilo se da je više od sto dokumenata moglo da dospe na internet, a šteta od onoga što se desilo procenjuje se kao značajna. Pentagon je već rekao medijima da proučavaju informacije o curenju.

O stanju u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA