Најновије

Песков: Иза напада на Кремљ стоји Америка

Иза напада на Кремљ стоје САД, саопштио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков. Вашингтон је бирао циљеве за Кијев.

Фото: Јутјуб

"Покушаји у Кијеву и Вашингтону да се ограде од тога су, наравно, апсолутно смешни. Знамо добро да се одлуке о таквим акцијама и таквим терористичким нападима не доносе у Кијеву, већ у Вашингтону. А Кијев ради шта му се каже“, рекао је Песков новинарима.

Он је додао да Москва зна да често ни саме циљеве не одређује Кијев, већ се они одређују у Вашингтону и онда се ти циљеви саопштавају Кијеву да их реализују.

"Кијеву се не дозвољава сваки пут ни да бира средства. То се такође често диктира са друге стране океана. Ми то добро знамо и свесни смо тога“, нагласио је он.

На питање новинара, на основу чега Кремљ оптужује Украјину за напад, Песков је одговорио: "То су подаци којима располажемо, подаци које добијају наше специјалне службе“.

Он је објаснио да су руске власти објавиле само мали део података које имају о овом нападу.

„Овде је веома важно да Вашингтон схвати да ми то знамо и да разуме колико је опасно такво директно учешће у сукобу“, додао је он.

Он је подсетио на ситуацију из раних 2000-их током контратерористичке операције у Чеченији, када је руски председник Владимир Путин у више наврата позивао западну заједницу да не подржавају међународне терористе, јер ће, пре или касније, они кренути на Запад.

"Нису слушали. И многе земље света суочиле су се са монструозним манифестацијама међународног тероризма. Десиле су се многе трагедије. Заиста желим да људи не забораве ову причу", рекао је Песков.

НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ОСТАЈУ НА КОСМЕТУ: Могућа ескалација

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА