Најновије

ВУЧИЋЕВИ БОТОВИ СЕЈУ ПАНИКУ У СЛОВАЧКОЈ: Бивши министр одбране објавио спискове - Руси нас нападају преко Србије

Бивши министар одбране Јарослав Над (Демократе) објавио је током викенда табелу са списком српских Твитер налога који, према његовим речима, шире руску пропаганду западним земљама. Он сматра да и Руси имају сличне налоге у Словачкој 

Члан НР СР Јарослав Над говори о процурелом списку од скоро 15.000 српских налога, углавном на друштвеној мрежи Твитер, које и сам описује као лажне или тзв. трол налози.

„Најзанимљивије је да листа такође укључује права имена и информације за сваки лажни налог. Сада их Срби јавно прозивају, етикетирају, исмевају и клеветају“, прокоментарисао је бивши министар.

Он је додао да неке лажне налоге користи Вучићева странка, а неке служе искључиво за ширење проруских наратива и писање на другим језицима за страну публику. Нај сматра да је овај напор координисан и софистициран, јер према његовим сазнањима, Руска Федерација спроводи "информационе операције" из Србије и ка Западу.

„А сада замислите да управо такве фарме тролова раде и у Словачкој“,  рекао је Над, за кога је у прошлости требало да гласају индијски лажни налози у емисији ТВ Маркиза.

„Води га Русија, плаћа га Русија и они пишу позитивно и деле садржај за Смер, Републику, СНС и сличне проруске странке и тролују и нападају прозападне странке и политичаре“, жали се Над, који има све мејнстрим медији на његовој страни.

Према речима бившег министра Над, ово је облик утицаја на изборно понашање у Словачкој.

„А само је питање времена када ће то доспети у јавност и код нас. Да, оваквих и сличних облика фарми тролова има овде у Словачкој“.

На крају, Јарослав Над је додао да сваком здравом човеку у Словачкој мора бити јасно да руске обавештајне службе чине све да обезбеде да њихови сарадници преузму власт у Словачкој. „А ово је огромна претња Словачкој, већа од било чега другог...“, забринут је политичар из табора демократа.

КАКВА БРУТАЛНА ИЗДАЈА ПУТИНА: Ово је Ердоган тражио да прода Русију

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА