Најновије

Уништен командни центар 47. механизоване бригаде украјинске војске

На краснолиманском правцу одбијена су два напада кијевских снага. Украјинска војска претрпела је велике губитке, ликвидирано је до 170 војника, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

На херсонском правцу руске јединице су протеклог дана ликвидирале 20 украјинских војника, а уништено је и два аутомобила и једна хаубица Д-30.

На доњецком правцу одбијено је пет напада украјинске војске код Белогоровке, Авдејевке, Первомајског и Красногоровке, а губици кијевских снага износили су нешто више од 120 војника.

На јужнодоњецком и запорошком правцу такође је настављена офанзива украјинске војске, а руске снаге су одбијајући нападе ликвидирале до 135 украјинских војника.

На купјанском правцу руска војска наставила је да спроводи офанзиву и заузела је боље позиције.

Руске снаге су у близини Запорожја уништили складиште горива украјинске војске. Такође, у близини града Орехов, такође у Запорошкој области, уништен је командни центар 47. механизоване бригаде украјинске војске. Укупно је погођено 97 положаја украјинске артиљерије и војне технике у 103 рејона.

Руске ПВО снаге пресреле су две украјинске модернизоване ракете које су лансиране из система С-200, као и седам крстарећих ракета „сторм шедоу“, рекао је генерал Игор Конашенков.

Један руски тенк против читаве украјинске колоне: Снимци невероватне битке (ВИДЕО)

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА