Најновије

СПАВАЛА САМ СА ПИШТОЉЕМ ПОД ЈАСТУКОМ: Американци живе у страху! Истина о етрурском писму! (ВИДЕО)

Да није било неколицине пријатеља, мој боравак у Калифорнији био би један тотални хорор. Тражила сам од мог домаћина неко оружје да ставим под јастук да могу да заспим, и он ми је дао да бирам један од десет револвера. И доиста сам спавала са пиштољем испод јастука, изјавила је Весна Пешић оснивач издавачке куће „Пешић и синови“, која је након недавног повратка из САД, гостовала у емисији Луча на каналу Прави одговор.  

Он је рекла да је видела велику разлику између последње псоете, и оне претходне од пре шест година, а између осталог говорила је да је „Сан Франциско уништен“, Калифорнија преплављена сиротињом и бескућницима, да је насиље на сваком кораку, и да се по целу ноћ чују сирене полиције, хитне помоћи и ватрогасаца. 

- Видела сам да су људи у невероватном страху да изразе своје мишљење, а да већина и нема мишљење. И чини ми се да је то почело током трајања пандемије – казала је Пешићева. 

Она је говорила и о „прећутаној историји“, будући да је као кћерка професора Римског универзитета Радивоја Пешића, који је открио винчанско писмо, основала издавачку кућу „Пешић и синови“. 

- Многи људи који су се бавили историјом приметили су да ту нешто не штима. Али, званична историја како би девалвирали, тзв. аутохтонисте, искористила је факат да су аутори „прећутане историје“ људи који већином нису историчари. Друга ствар је да је у мору аутора који су се појавили пуно и оних који су писали глупости и будалаштине, али су ту ситуацију искористили представници званичне историје да би девалвирали комплетан рад свих људи који су се бавили проучавањем наше истините историје – објашњава она.

Како је навела, њен отац се бавио етрурском цивлизацијом, и открио је да знакови на винчанским посудама и фигурама, јако подсећају на етрурско писмо.  

- Етрурци су она цивилизација која је насељавала Апенинско полуострво пре доласка Итала, они су били староседеоци пре стварања Римског царства. Мој отац је установио да је комплетан етрурски алфабет садржан у винчанском алфабету. Потом је установио да су сва древна писма одређеним бројем знакова садржана у винчанском писму. Односно да је винчаско писмо један резервоар, једна матица одакле су позајмљивани знаци у све азбуке света – поентирала је Пешићева. 

Она је говорили и политичкој ситуацији у Србији, као и о дешавањима око Косова и Метохије, а упитана како су кроз историју пролазили издајници, она је дала пример Џингис кана, највећег светског освајача, како је он поступао са издајницима који су прелазили на његову страну. О томе и о другим темама опширније у емисији на каналу Прави одговор. 

Колона оклопних возила Оружаних снага Украјине пробила се до главне линије одбране код Орехова

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА