Најновије

РУСИ ТЕСТИРАЛИ НОВИ ПАНЦИР НА ФРОНТУ: Зауставља НАТО снајперску муницију (ВИДЕО)

Руска војска тестирала је прву серију нових панцира ''Оберег'' у зони специјалне војне операције, који су зауставили НАТО снајперске метке калибра 8,6 милиметара, изјавио је Владимир Артјаков, први заменик генералног директора Ростеха, у интервјуу за РИА Новости уочи међународног војно-техничког форума „Армија-2023“

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Према његовим речима, државна корпорација је желела да створи панцир који би штитио живот војника на квалитативно новом нивоу, а да притом остане лаган и удобан.

„И успели смо. Тежина '’Оберега'’ је само око 11,7 килограма. Новина је тестирана не само са мецима стандардним за класу Бр-5 од 7,62к54 мм, већ и са мецима јачег калибра – 8,6 мм (. 338 Лапуа Магнум. – Прим. ред.). Керамичка плоча је издржала такав ударац. Пуцали смо и на америчке и кинеске аналоге. Тестови су показали да су страни панцири немоћни против таквог теста“, рекао је Артјаков.

Он је појаснио да су борци на првој линији већ добили експерименталну серију панцира и да су задовољни.

Први заменик директора Ростеха је додао да државна корпорација наставља да унапређује '’Оберег'’. У модификованој верзији, панцир је лакши за скоро два килограма, а исто тако поуздано штити борца.

"Оберег" производи тулска компанија "Октава". На изложби „Армија 2023” ће бити представљен панцир. Ростех ће такође демонстрирати нове димне гранате РДГ-У компаније ЦНИИтоцхмаш за личну заштиту бораца од високопрецизног оружја.

О стању на харковском фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА