Najnovije

RUSI TESTIRALI NOVI PANCIR NA FRONTU: Zaustavlja NATO snajpersku municiju (VIDEO)

Ruska vojska testirala je prvu seriju novih pancira ''Obereg'' u zoni specijalne vojne operacije, koji su zaustavili NATO snajperske metke kalibra 8,6 milimetara, izjavio je Vladimir Artjakov, prvi zamenik generalnog direktora Rosteha, u intervjuu za RIA Novosti uoči međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2023“

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Prema njegovim rečima, državna korporacija je želela da stvori pancir koji bi štitio život vojnika na kvalitativno novom nivou, a da pritom ostane lagan i udoban.

„I uspeli smo. Težina '’Oberega'’ je samo oko 11,7 kilograma. Novina je testirana ne samo sa mecima standardnim za klasu Br-5 od 7,62k54 mm, već i sa mecima jačeg kalibra – 8,6 mm (. 338 Lapua Magnum. – Prim. red.). Keramička ploča je izdržala takav udarac. Pucali smo i na američke i kineske analoge. Testovi su pokazali da su strani panciri nemoćni protiv takvog testa“, rekao je Artjakov.

On je pojasnio da su borci na prvoj liniji već dobili eksperimentalnu seriju pancira i da su zadovoljni.

Prvi zamenik direktora Rosteha je dodao da državna korporacija nastavlja da unapređuje '’Obereg'’. U modifikovanoj verziji, pancir je lakši za skoro dva kilograma, a isto tako pouzdano štiti borca.

"Obereg" proizvodi tulska kompanija "Oktava". Na izložbi „Armija 2023” će biti predstavljen pancir. Rosteh će takođe demonstrirati nove dimne granate RDG-U kompanije CNIItochmaš za ličnu zaštitu boraca od visokopreciznog oružja.

O stanju na harkovskom frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA