Најновије

ТАЈНА ОПЕРАЦИЈА МОСКВЕ У БЕОГРАДУ: Хитно пребацивање 500 српских плаћеника у Украјину

Русија је ангажовала 500 српских плаћеника за хитно распоређивање у Украјини, објавио је портал Интелиџенс Онлајн, позивајући се на информације које, наводно, долазе од француске обавештајне службе и руске опозиције.
Шумско упориште на ратишту (Фото: Скриншот)

Шумско упориште на ратишту (Фото: Скриншот)

Очекује се да ће до 1. септембра неколико стотина регрута са Балкана, углавном особа српске националности, стићи у привремени камп у Подмосковљу.

Поред отприлике 50 српских бораца који су већ регрутовани, очекује се да ће контингент порасти на 500 и брзо бити послат да се прикључи руским војницима. За њихов смештај створена је посебна „српска јединица“ у саставу 106. гардијске ваздушно-десантне дивизије, наводи се у чланку овог портала.

Ова тајна операција је од маја припремана на руску иницијативу и уз подршку високог нивоа у безбедносном апарату, пише Интелиџенс Онлајн.

Регрути су углавном држављани Србије и етнички Срби из суседних земаља. Од средине јула до средине августа одабрано је 50 кандидата који су довезени у Русију комерцијалним летовима у групама од по двоје или троје, под плаштом уговора о сарадњи са грађевинском компанијом.

Особа задужена за планирање пројекта и логистику је балкански држављанин са пребивалиштем у Русији, а реч је о Србину из Босне и Херцеговине, Давору Савичићу, (познат под надимком „Вук“) и он је веома добро познат у Русији.

Био је припадник незваничних специјалних снага бившег југословенског лидера Слободана Милошевића и борио се са Вагнер групом у Украјини 2014. и у Сирији после 2016. године, пише Интелиџенс Онлајн.

Све чешће се периодично јављају информације о наводним “тајним” облицима сарадње Београда са Москвом, како на пољу наоружавања, тако и на пољу добровољачких снага, али се увек испостави да је реч о хибридном пропагандном ратовању против Србије са циљем урушавања њене независне позиције у односу на две зараћене стране. Вероватно је и овај пут исти случај.

Прочитајте ОВДЕ шта је Виола фон Крамон рекла о сусрету Вучића и Зеленског

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА