Najnovije

TAJNA OPERACIJA MOSKVE U BEOGRADU: Hitno prebacivanje 500 srpskih plaćenika u Ukrajinu

Rusija je angažovala 500 srpskih plaćenika za hitno raspoređivanje u Ukrajini, objavio je portal Intelidžens Onlajn, pozivajući se na informacije koje, navodno, dolaze od francuske obaveštajne službe i ruske opozicije.
Šumsko uporište na ratištu (Foto: Skrinšot)

Šumsko uporište na ratištu (Foto: Skrinšot)

Očekuje se da će do 1. septembra nekoliko stotina regruta sa Balkana, uglavnom osoba srpske nacionalnosti, stići u privremeni kamp u Podmoskovlju.

Pored otprilike 50 srpskih boraca koji su već regrutovani, očekuje se da će kontingent porasti na 500 i brzo biti poslat da se priključi ruskim vojnicima. Za njihov smeštaj stvorena je posebna „srpska jedinica“ u sastavu 106. gardijske vazdušno-desantne divizije, navodi se u članku ovog portala.

Ova tajna operacija je od maja pripremana na rusku inicijativu i uz podršku visokog nivoa u bezbednosnom aparatu, piše Intelidžens Onlajn.

Regruti su uglavnom državljani Srbije i etnički Srbi iz susednih zemalja. Od sredine jula do sredine avgusta odabrano je 50 kandidata koji su dovezeni u Rusiju komercijalnim letovima u grupama od po dvoje ili troje, pod plaštom ugovora o saradnji sa građevinskom kompanijom.

Osoba zadužena za planiranje projekta i logistiku je balkanski državljanin sa prebivalištem u Rusiji, a reč je o Srbinu iz Bosne i Hercegovine, Davoru Savičiću, (poznat pod nadimkom „Vuk“) i on je veoma dobro poznat u Rusiji.

Bio je pripadnik nezvaničnih specijalnih snaga bivšeg jugoslovenskog lidera Slobodana Miloševića i borio se sa Vagner grupom u Ukrajini 2014. i u Siriji posle 2016. godine, piše Intelidžens Onlajn.

Sve češće se periodično javljaju informacije o navodnim “tajnim” oblicima saradnje Beograda sa Moskvom, kako na polju naoružavanja, tako i na polju dobrovoljačkih snaga, ali se uvek ispostavi da je reč o hibridnom propagandnom ratovanju protiv Srbije sa ciljem urušavanja njene nezavisne pozicije u odnosu na dve zaraćene strane. Verovatno je i ovaj put isti slučaj.

Pročitajte OVDE šta je Viola fon Kramon rekla o susretu Vučića i Zelenskog

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA