Најновије

КАТАКЛИЗМА УКРАЈИНАЦА - Брутални губици, потпуно незапамћени за месец дана (БРОЈКЕ)

Губици украјинских трупа током јуна и јула износе више од 43.000 војника, саопштило је данас Министарство одбране Русије

Губици украјинских трупа од почетка контраофанзиве, у периоду током јуна и јула, износе више од 43.000 војника, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

У саопштењу се истиче да је од почетка офанзиве Кијев дуж контакт линије уништио више од 4.900 јединица различитог наоружања Оружаних снага Украјине.

"Ова бројка не укључује рањене ни евакуисане војнике у украјинске и стране болнице, стране плаћенике, као ни војнике који су ликвидирани услед напада високопрецизним оружјем у позадинским подручјима фронта", казао је протпарол министарства генерал-потпуковник Игор Конашенков.

KOНАШЕНКОВ ИЗАШАО СА ДЕТАЉНИМ ЦИФРАМА: Ово су украјински губици од...

Осим тога, Украјина је током два месеца контраофанзиве изгубила 76 америчких артиљеријских система М777, 84 самоходне артиљеријске хаубице из Пољске, САД, Француске и Немачке.

Министарство наглашава да су украјинске снаге од почетка "офанзиве дуж контакт линије остале без више од 1.800 тенкова и борбених оклопних возила, од чега 25 'леопарда'".

Конашенков је додао да је дуж контакт линије уништено 26 авиона, девет хеликоптера, 1.831 тенк и друга оклопна возила, од чега 25 немачких "леопарда", седам француских тенкова АМХ и 21 америчко борбено возило пешадије "бредли".

КРЕМЉ ГРМИ НА ВАШИНГТОН: Учините то одмах, доста је обећања

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА