Најновије

ПУЧЕ КАО БОМБА! Звезда и Партизан напуштају АБА лигу, прави се домаће првенство

За столом су се поново окупили најважнији људи КЛС-а и том приликом разговарали о битним променама које ће се десити у наредном периоду!

На седници Председништва и Скупштине КЛС-а били су и представници Црвене звезде и Партизана Небојша Човић и Млађан Шилобад и том приликом донета је одлука која ће из темеља променити многе ствари.

Директор КЛС-а Александар Грујин рекао је да ће ова лига од сезоне 2025/6. постати професионална, па ће клубови кроз ову лигу тражити пут у европска такмичења.

„Већ другу годину окупљамо се у сјајном амбијенту хотела на Старој планини. На Скупштини смо усвојили важне и занимљиве одлуке. Свакако, најзанимљивије је то што смо се договорили да од сезоне 2025/6. наша лига постаје професионална! И да у њему играју сви клубови, почев од Црвене звезде и Партизана, па и свих осталих АБА лига, да би преко нашег такмичења нашли пут до европских такмичења. То би значило формирање јаке српске лиге у којој би играли наши најбољи тимови, јер више не би имали потребу да учествују у регионалном такмичењу“, рекао је Грујин.

Он је покушао да разјасни став о преносивости из АБА 2 лиге у АБА лигу и напомиње да је фер да АБА 2 шампион директно обезбеђује пласман у елитно такмичење.

„Као што је познато, све земље учеснице АБА лиге имају ограничен број тимова учесника. Србија има највећу квоту учесника, укупно шест могућих тимова, али желимо да дефинишемо неке ствари. Сматрамо да је фер да шампион АБА 2 директно улази у елитну АБА лигу, да не мора да игра са најнижепласираним тимом од петорке из АБА лиге. На овај начин ускраћен нам је простор за шестог учесника из Србије, а сви знамо да је Златибор тако суспендован прошле године, иако је требало да буде у регионалној елити, објаснио је Грујин.

ЗВЕЗДА И БАХАР БАЦИЛИ БОМБУ НА КРАЈУ: Репрезентативац стигао на Маракану

Курир спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА