Najnovije

PUČE KAO BOMBA! Zvezda i Partizan napuštaju ABA ligu, pravi se domaće prvenstvo

Za stolom su se ponovo okupili najvažniji ljudi KLS-a i tom prilikom razgovarali o bitnim promenama koje će se desiti u narednom periodu!

Na sednici Predsedništva i Skupštine KLS-a bili su i predstavnici Crvene zvezde i Partizana Nebojša Čović i Mlađan Šilobad i tom prilikom doneta je odluka koja će iz temelja promeniti mnoge stvari.

Direktor KLS-a Aleksandar Grujin rekao je da će ova liga od sezone 2025/6. postati profesionalna, pa će klubovi kroz ovu ligu tražiti put u evropska takmičenja.

„Već drugu godinu okupljamo se u sjajnom ambijentu hotela na Staroj planini. Na Skupštini smo usvojili važne i zanimljive odluke. Svakako, najzanimljivije je to što smo se dogovorili da od sezone 2025/6. naša liga postaje profesionalna! I da u njemu igraju svi klubovi, počev od Crvene zvezde i Partizana, pa i svih ostalih ABA liga, da bi preko našeg takmičenja našli put do evropskih takmičenja. To bi značilo formiranje jake srpske lige u kojoj bi igrali naši najbolji timovi, jer više ne bi imali potrebu da učestvuju u regionalnom takmičenju“, rekao je Grujin.

On je pokušao da razjasni stav o prenosivosti iz ABA 2 lige u ABA ligu i napominje da je fer da ABA 2 šampion direktno obezbeđuje plasman u elitno takmičenje.

„Kao što je poznato, sve zemlje učesnice ABA lige imaju ograničen broj timova učesnika. Srbija ima najveću kvotu učesnika, ukupno šest mogućih timova, ali želimo da definišemo neke stvari. Smatramo da je fer da šampion ABA 2 direktno ulazi u elitnu ABA ligu, da ne mora da igra sa najnižeplasiranim timom od petorke iz ABA lige. Na ovaj način uskraćen nam je prostor za šestog učesnika iz Srbije, a svi znamo da je Zlatibor tako suspendovan prošle godine, iako je trebalo da bude u regionalnoj eliti, objasnio je Grujin.

ZVEZDA I BAHAR BACILI BOMBU NA KRAJU: Reprezentativac stigao na Marakanu

Kurir sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA